Frikadely se salátem z brambor a okurky
Nejprve si uvaříme brambory ve slupce. Necháme je vychladit. Poté je oloupeme a nakrájíme na kostičky můžeme je udělat i přes kolečko na brambory.
Červenou cibulku nakrájíme na drobno a dvě jarní cibulky na kolečka. Salátovou okorku oloupeme a nastrouháme na jemné kolečka.
Vše přidáme k bramborám a osolíme, opepříme zalijeme lehce olejem cca 2 lžíce a zakápneme octem také cca 2 lžíce. Dáme uležet do lednice.
Mleté maso smícháme se dvěma cibulema nakrájenéma na kostičky. Přidáme vajíčko, sůl a pepř a strouhanku. Vypracujeme těsto a uděláme koule, které osmahneme hezky do hněda.
Servírování:
Podáváme vychlazený barmborový salát s frikadely.
Tip:
Bramborový salát je výborný i samotný hlavně v letním počasí Vás osvěží. Frikadely můžeme podávat i s bramborem nebo s bramborovou kaší.