Frikadely se salátem z brambor a okurky

Hlavní jídla
Masové koule s cibulí a bramborovým salátem na jiný způsob.
0
žádné hodnocení
2 h
Středně náročná příprava
Vyžaduje přípravu předem
01.

Nejprve si uvaříme brambory ve slupce. Necháme je vychladit. Poté je oloupeme a nakrájíme na kostičky můžeme je udělat i přes kolečko na brambory.

02.

Červenou cibulku nakrájíme na drobno a dvě jarní cibulky na kolečka. Salátovou okorku oloupeme a nastrouháme na jemné kolečka.

03.

Vše přidáme k bramborám a osolíme, opepříme zalijeme lehce olejem cca 2 lžíce a zakápneme octem také cca 2 lžíce. Dáme uležet do lednice.

04.

Mleté maso smícháme se dvěma cibulema nakrájenéma na kostičky. Přidáme vajíčko, sůl a pepř a strouhanku. Vypracujeme těsto a uděláme koule, které osmahneme hezky do hněda.

 

05.

Servírování:
Podáváme vychlazený barmborový salát s frikadely. 

 

06.

Tip:
Bramborový salát je výborný i samotný hlavně v letním počasí Vás osvěží. Frikadely můžeme podávat i s bramborem nebo s bramborovou kaší.

Ingredience