Vepřové s mrkví

Hlavní jídla
Vepřová kotleta s mrkví ve výborné omáčce.
0
žádné hodnocení
1 h 45 min
Snadná příprava
Vyžaduje přípravu předem
Je vhodné ohřívat
01.

Nakrájíme si cibulku na jemno. Maso na kostičky a mrkev na kolečka.

02.

Do hrnce nalijeme olej a přidáme cibulku, kterou osmahneme hezky do zlatova. Poté přidáme maso a prolisovaný česnek.
Maso opékáme dokud se nám hezky všechno nezatáhne. Poté zaprášíme moukou a sladkou paprikou. Důkladně promícháme a necháme cca 2 minuty opékat.
Přidáme mrkev nakrájemnou na kolečka zamícháme a zalijeme cca 2 litry vody a osolíme a opepříme můžeme přidat masox.
Vaříme do změknutí masa.

03.

Servírování:
Podáváme nejraději s bramborem. Brambor rozmačkáme na talíři a omáčka se s nimi krásně spojí.

04.

Tip:
Maso jsem dala kotletu měla jsem ji zrovna doma, ale můžeme udělat i z vepřové plece a kýty nebo i z krkovice. Na dochucení omáčky, občas používám masox nebo lehce podravky.

Ingredience