Čočková polévka
Polévky
Čočková polévka je snadná a tradiční dobrota. Je totiž hodně výživná a chuťově perfektní.
1 h
Snadná příprava
Vyžaduje přípravu předem
Je vhodné ohřívat
01.
Čočku namočíme, alespoň na 3 hodiny. Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubo (kupuji zeleninu na polévku je tam od každého kus i pórek).
02.
Zeleninu nastrouhanou osmahnu na kousku másla. Poté zaliju vodou cca 2 l přidám scezenou čočku. A vaříme doměkka.
03.
Nakrájím slaninu na kostičky a osmahnu hezky do křupava. Slaninu poté vložím do polévky a dochutíme polévku solí, můžeme použít i podravku nebo bujón.
04.
Servírování:
Podáváme ozdobenou jarní cibulkou.
05.
Tip:
Polévka se může i zahustit jíškou. Na pánvičku po slanině dám kus másla. které nechám rozpustit. Poté přidám hladkou mouku a osmahnu ji do zlatova. Jíšku přidáme do vroucí polévky a necháme cca 5 minut povařit a můžeme podávat.