Kuřecí steak s houbovo-smetanovou omáčkou
Nejdříve namočíme houby v trošce vody. Houby musí být všechny ponořeny. Můžete použít i maržené houby krájené plátky, nebo čerstvé žampiony.
Kuřecí prso nakrájíme na menší plátky. Osolíme a opepříme a osmahnem hezky do zlatova. Opečené kuřecí maso dáme odpočívat do menšího hrnce s pokličku. Pánvičku po opečeném masu ještě použijeme na omáčku.
Nakrájíme na jemno cibulku a osmahnema do zlatova na pánvičce po opečeném masu. Kuřecí maso mezitím dáme odpočívat do menšího hrnce s pokličkou. K cibulce přidáme vyždímané houby. Posypeme nejlépe drceným kmínem a lehce osmahneme. Zasypeme moukou a chvilku opékáme. Můžete použít hladkou pšeničnou mouku, ale my používáme rýžovou. Na chuti to není vůbec znát a je to bez lepku. Poté zalijeme smetanou a vodou z hub pořádně metičkou rozmícháme. Chvilku povaříme, pokuď omáčka zhoustla víc, můžeme naředit troškou mléka nebo vody. Maso pustilo trochu šťávy v hrnci, tu přelijeme do omáčky a promícháme. Vaříme na pomalo cca 10min. Dochutíme solí a pepřem.
Servírování:
Podávat můžete s hranolky, těstoviny nebo bramborem. Rychlý a chutný oběd, Přejeme dobrou chuť,